Hormoon yoga


De Hormoonyoga van Dinah Rodrigues verzacht de verschijnselen van de menopauze maar is al geschikt voor vrouwen vanaf 35 jaar. Dit is ongeveer de leeftijd dat er een verandering plaats gaat vinden in de aanmaak van de hoeveelheid vrouwelijke hormonen. Met dynamische Yoga houdingen, ademhaling en aandacht worden hormoon producerende klieren gestimuleerd en de aanmaak van het vrouwelijke hormoon, oestrogeen verhoogt. Terwijl met ontspannings-houdingen stress gereduceerd wordt. Hormoonyoga heeft een maximaal effect als het dagelijks 30 minuten wordt uitgevoerd, al merken sommige cursisten al een verschil bij een wekelijkse beoefening.

Deze vorm van Yoga is jammer genoeg niet geschikt voor vrouwen met endometriose of hormoon gevoelige borstkanker.


Neem hier een kijkje voor Hormoonyoga


Midlife Yoga


De  Midlife Yoga van Mieke de Bock geeft inzicht in wat er nu precies gebeurt in het veranderde lichaam en het denken van de vrouw. Deze zachte en helende vorm van Yoga kijkt naar de menopauze als een vruchtbaar transformatie proces.

De oefeningen die gedaan worden werken op de instabiliteit van de hormoonklieren die verbonden zijn met ‘t filosofisch concept van de chakra’s. Je hoeft geen yoga ervaring te

hebben om Midlife Yoga te volgen.


Midlife Yoga

10 euro voor een losse les

80 euro voor een reeks van 10 lessen


Elke woensdag, 

Hertsdeinstraat 13, 

2018 Antwerpen

9.00 tot 10.30 uur


Elke donderdag,

Papenhofdreef 57

2800 Mechelen 

19.30 tot 21.00 uur


Het verschil tussen Hormoon Yoga en Midlife yoga.


Bij Hormoonyoga wordt er naar gestreefd de oestrogeen productie te verhogen waardoor overgangsklachten afnemen.

Bij Midlife Yoga ligt het accent op een goede samenwerking van de hormoonklieren wat de algehele gezondheid ten goede komt.

Van belang is het luisteren naar je innerlijke stem, aanvaarding van het proces van ouder worden en de spirituele ontwikkeling die dit kan geven.Bij interesse worden op ander tijden Hormoon Yoga en Midlife yoga lessen opgestart in Antwerpen.

urban-spirit-vzw@hotmail.comvoor foto’s klik hier